Branco en Koesma van der Vorst hebben volop de ruimte in Oosterweyden

vrijdag 5 maart 2021

“We wonen nu ongeveer een jaar in onze vrijstaande woning op een ruim perceel in de wijk Oosterweyden. We komen uit de provincie Utrecht en daar woonden we echt in een redelijk turbulente omgeving. Nu zitten we voor ons gevoel in een oase van ruimte en rust. We hebben een heerlijk huis, prachtig uitzicht rondom en een steiger aan het water op een perfecte plek in Nederland. En we hebben echt al superveel contacten in de buurt. Dus we zijn helemaal tevreden.”

‘We wonen hier echt vorstelijk’

Branco en Koesma van der Vorst genieten volop van hun nieuwbouwwoning in fase 4 van Oosterweyden. Ze kozen ervoor de vrijstaande woning optimaal te laten uitbouwen en na de oplevering heeft Branco de woning zelf afgebouwd en afgewerkt. “Ook dankzij het goede overleg met de bouwer is dat allemaal prima gelukt. We hebben echt een uniek huis gerealiseerd, met een woonoppervlakte van 100 vierkante meter op de begane grond, waar we ook nog eens beschikken over een bijkeuken met extra keukenapparatuur.”

Op de bovenverdiepingen beschikt de familie – met één nog thuiswonend kind en twee uitwonende kinderen – over maar liefst 5 reguliere slaapkamers en een ruime badkamer met bad en douche en een separaat tweede toilet. Daarbij dan nog ruime hallen, inloopkasten en bergruimtes. Omdat de zolderetage 5 meter hoog was, heeft de familie daar op een vierde verdieping (vliering) de extra slaapkamers op stahoogte kunnen realiseren.

“Dus het was voor ons echt groot-groter-grootst. Als we nu aan komen rijden en ik zie ons huis staan, dan denk ik wel eens: in de brochure stond de slogan ‘vorstelijk wonen in Oosterweyden‘ en dat is hier echt waargemaakt. Omdat we Van der Vorst heten, is dat natuurlijk extra leuk”, zegt Branco lachend.

 

Centraal gelegen
Ook over het wonen in de Maurikse uitbreidingswijk is de familie ook zeer te spreken. “De wijk is ruim opgezet met tussen de woningen door een mooi uitzicht op de weilanden rondom. En we hebben een prachtige omgeving om te fietsen of voor waterrecreatie. In Maurik is een goede supermarkt en het dorp is heel centraal gelegen tussen de steden Utrecht, Arnhem, Nijmegen en Den Bosch, elk op 35 minuten afstand, dus het is altijd een loterij waar we geengaan. Tiel, eigenlijk het hoofdstadje van de Betuwe, heeft een volwaardig winkelcentrum en dat ligt eveneens zeer dichtbij. We gaan trouwens ook vaak winkelen in Lienden.”

Veel contacten
Branco en Koesma zitten in een carrièreswitch en zijn inmiddels bezig met de opbouw van een eigen bedrijf. “Omdat we veel thuis zijn, hebben we echt al heel veel contacten. Ik bestel bijvoorbeeld het zout voor de waterontharders bijna voor de hele wijk. Er zijn hier veel tuinierders en daarmee krijg je ook gemakkelijk contact. De samenstelling van de wijk is heel gemêleerd: er wonen veel jonge gezinnen, maar ook doorstromers en senioren. Ook wat betreft nationaliteiten is er een leuke diversiteit. We voelen ons hier echt thuis.”

Wil jij hier ook wonen? Bekijk het woningaanbod op www.oosterweyden.nl.

Oosterweyden
< Terug naar project
Vrijstaande woning A.jpg
Joop van Mourik, Bertine van Mourik.jpg
Bertine van MourikJoop van Mourik Makelaars