Binnenkijken bij René en Anouk

zaterdag 7 november 2020

René en Anouk genieten met zoontje Coos (1) en hond Aagje al anderhalf jaar van hun ruime rijwoning. “Voor ons is dit de perfecte plek om te wonen”, zeggen René en Anouk. “We hebben hier nu een fijne en ruime woning en we wandelen of fietsen in 5 à 10 minuten naar de binnenstad en het station. Wij woonden al in deze stad, maar dan in een kleine etagewoning zonder balkon. Dus we zijn er enorm op vooruitgegaan.

Een fijn huis op een fijne plek

De architectuur van de woningen spreekt ons aan, een beetje industriële sfeer. ”René en Anouk kozen voor een uitbouw van 2,40 meter over de volle breedte van de woning. “Eigenlijk heeft iedereen in de straat daar wel voor gekozen. Dat geeft een hoop extra ruimte en het biedt meer mogelijkheden om de woonkamer en de keuken naar eigen wens in te delen.”

Opvallend is de invulling van de erker aan de voorzijde van de woonkamer met een op maat gemaakte zitbank met bergruimte. Daarvoor staat de ovale eettafel met een houten blad en een metalen onderstel, drie eetkamerstoelen en een geel zitbankje. De grote metalen lamp biedt een accent dat aansluit bij de industriële architectuurstijl van de woningen. De wandkast in dit deel van de woonkamer, gemaakt van hout en metaal, vormt een mooi contrast met het Haags blauw van de wand erachter. De zus van Anouk is interieuradviseur en heeft geadviseerd over de inrichting en de kleurstelling. “Zelf hadden we sommige kleuren misschien niet aangedurfd, maar het is allemaal erg mooi geworden.”

“Hier zitten we eigenlijk het meest en we hebben dankzij die erker een leuk zicht op de straat. De zonwering Duette biedt veel privacy. We hebben die meestal in deze stand staan, zodat we er onderdoor kunnen kijken.”

In het midden van de kamer is de strakke, helderwitte keuken met zwart werkblad in L-vorm gepositioneerd. Anouk en René kozen voor een opstelling zonder bovenkastjes om een open overgang naar de zithoek te realiseren.

Op de eerste etage is de badkamer iets vergroot, omdat Anouk en René zowel een bad als inloop-regendouche wilden. Om een stoere uitstraling te verkrijgen is gekozen voor een grote tegel in betonlook, een vloertegel die ook op de wanden is toegepast. De eerste verdieping bevat verder drie slaapkamers en op de zolder is een vierde kamer gerealiseerd. “Dat is een hele fijne lichte kamer geworden, omdat we 4 dakvensters hebben laten aanbrengen.”

De zithoek is heerlijk ruim, ook dankzij de uitbouw; de donkergroene bank en bijbehorende poef nodigen uit om lekker tv te kijken. “Het gebloemde tapijt maakt het echt helemaal af, vinden wij.” Ook de kleur ‘early dew’ voor de lange wand achter de televisie past mooi in het kleurenpalet. Er is alles aan gedaan om de woonkamer zo strak mogelijk te houden: geen bovenlichten boven de deuren, stopcontacten zo laag mogelijk en een glad afgewerkt plafond. Op de vloer een fraaie tegelvloer in houtlook.

In de achtertuin tenslotte hebben Anouk en René een opvallende cortenstalen borderrand aangebracht om aan te sluiten bij de industriële sfeer en een beplanting waarin ieder seizoen een andere kleur overheerst. Behalve een hondenhok biedt de tuin veel woonruimte voor vogeltjes.

Meer inspiratie? Lees het interview met de andere kopers!  

Of bekijk het hele kiesmagazine.

  • Timo Sorber_86A5773.jpg
  • Timo Sorber_86A5686.jpg
  • Timo Sorber_86A5689.jpg
  • Timo Sorber_86A5732.jpg
  • Timo Sorber_86A5650.jpg
  • Timo Sorber_86A5657.jpg
  • Timo Sorber_86A5720.jpg
  • Timo Sorber_86A5678.jpg
  • Timo Sorber_86A5702.jpg
  • Timo Sorber_86A5695.jpg
Oosterweyden
< Terug naar project
VO 1.jpg
weeda_jellema_maikel_jellema.jpg
Maikel JellemaWeeda & Jellema Makelaardij